Wat is Touch for Health?

Touch for Health is het eerste begin de basis van de Kinologische spiertest.

Je lichaam kan veel zelf oplossen. Het heeft een natuurlijk zelfhelend vermogen. Maar door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die dat vermogen verzwakken. Je hebt meer kans op klachten, zoals een pijnlijke nek, eczeem of slaapproblemen. Of je wordt ziek. Touch for Health helpt je om je lichaam het weer zelf te laten doen.

Blokkades opheffen met Touch for Health

Door je lichaam lopen veertien energiebanen: meridianen. Ontstaan er blokkades, dan stroomt de energie niet meer goed door. Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen en op te heffen.

Dat opsporen gebeurt met spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je ze met diverse technieken opheffen. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

Gezondheid en Touch for Health

Met Touch for Health activeer je het zelfhelende vermogen en dus de gezondheid van je lichaam. Dat maakt dat je Touch for Health bij alle soorten klachten kunt inzetten. Van spijsverteringsproblemen tot longklachten, van eczeem tot slapeloosheid en van rugpijn tot hoofdpijn. Je lijf neemt het zelf weer over, waardoor klachten minder kunnen worden of zelfs verdwijnen.

Touch for Health is er in principe voor iedereen

De Touch for Health-methode is in de vorige eeuw ontwikkeld voor letterlijk iedereen. De grondlegger – John F. Thie – wilde dat het voor iedereen beschikbaar zou zijn. Je kunt het dus in principe ook zelf toepassen.