Wat is dat? Orthomoleculaire voedingsadvies

Ja, alweer een moeilijk woord. “Orthos” komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond. “Moleculair” is een ander woord voor “molecuul”.

Dus orthomoleculair betekent met de juiste en goede moleculen, genezing met behulp van natuurlijke stoffen. Ik ga op zoek door uit te zoeken of er onbalansen zijn op gebied van voedingsstoffen, mineralen, vitamines, aminozuren, neurotransmitters e.d. Stress kan er bijvoorbeeld de oorzaak zijn dat er tekorten in de mineralen en vitamine huishouding ontstaan. Door uit te zoeken waar tekorten zijn kunnen we door dit gericht aan te vullen het lijf weer in balans brengen.

Orthomoleculaire geneeskunde is een nieuwe vorm van geneeskunde die, in tegenstelling tot de reguliere geneeskunde, natuurlijke middelen gebruikt bij de behandeling. Een reguliere behandeling kan daarom, in bijna alle gevallen, worden aangevuld met een orthomoleculaire behandeling.

Door middel van Orthomoleculaire therapie kunnen veel ziekteprocessen positief worden bestreden.

De therapie bevordert het: afvoeren van afvalstoffen; aanvullen van tekorten; aansterken door optimale voeding.

Iedereen is anders

Een preventief orthomoleculair verantwoorde levenswijze kan veel bijdragen aan een gezond lang leven. Het toegepaste voedingsadvies en de behandeling met behulp van voedingssupplementen wordt speciaal op de persoon afgestemd. Echter… een stofwisseling veranderen vergt veel tijd en inzet!

Door deze orthomoleculaire therapie onderzoekt ik dus waar het nu precies in jouw biochemie fout is gegaan. Daarna ga ik op zoek gaan naar oplossingen om de biochemische processen weer op gang te brengen. Dat kan met vitaminen, mineralen, probiotica, prebiotica, kruiden, aminozuren, vetzuren, maar ook met door adviezen t.a.v. je levensstijl. Diabetes II is daar zo’n voorbeeld van.