Wat kan ik als Allergietherapeut voor je doen?

Met de TAT, Transformerende Allergie Technieken, kunnen allerhande allergieën en intoleranties worden behandeld. De TAT opleiding kan alleen gevolgd worden na het positief afsluiten van de volledige Voedingsleer Opleiding van de TOPKI (Trainings Organisatie voor Professionele Kinesiologie). Na het behalen van het MASTER – TAT certificaat ben ik bevoegd om als Allergietherapeut cliënten te behandelen.

 

Allergieën

Allergieën komen steeds vaker voor. Een zwakker immuunsysteem, meer vervuiling, meer E-stoffen in de voeding, tekorten door inferieure voeding, darm problemen, stres, emoties, onbewuste angsten, vaccinaties, elektrosmog.

NAET, TAT, Allergiecorrectie met de TAT protocollen bieden allemaal een goed geslaagde aanpak om allergieën te elimineren. De basis is NAET met daaraan toegevoegd extra technieken ter versterking van het immuunsysteem en het loskoppelen van eventuele emoties gelinkt aan de stof. De specifieke ontwikkelde protocollen voor de allergie correcties zorgen voor een grondige aanpak van verschillende soorten allergieën en kruis-allergieën.

In de eerste sessies behandel ik de 5 grote basis allergieën waar wij als Wersterse mens vaak last van hebben, namelijk: Eimix, Calcium, Vitamine C, Vitamine B-complex en Suiker. Het lichaam dient stres vrij om te kunnen gaan met deze 5 basis stoffen alvorens ik verder kan behandelen met de andere allergieën.

Zodra het lichaam stabiel reageert op de basis stoffen kan ik de andere groepen aanpakken, zoals: granen groep (tarwe, gluten, haver, gerst, etc…) of melkgroep (melk, boter, kaas, yoghurt, room, etc….); pollen groep (grassen, bomen, etc…). Ik probeer met zo weinig mogelijke behandelingen zoveel mogelijk resultaat te boeken.

Als Allergietherapeut werk ik o.a. met het Amygdala protocol. Met deze techniek is het mogelijk om diepgewortelde onbewuste angsten weg te halen. In de middenhersenen is de Amygdala de zetel van de oer-angsten en een soort rookmelder van je lijf, zodra jij gevaar bemerkt/ziet, gaat de Amygdala in een split of a second af. De oorzaak kan van alles zijn; de één is bang voor spinnen en de ander krijgt het Spaans benauwd als hij/zij een toespraak moet houden. Ook een allergeen of voedingsstof kan de trigger zijn.

Testbuisjes voor allergieën en intoleranties

Zoals gezegd worden allergische reacties veelal ook veroorzaakt door onbewuste stress reacties van ons onbewuste brein. Met het TAT protocol kan ik onderzoeken waar deze onbewuste reacties van het lichaam vandaan komen en wat deze onbewuste reacties daadwerkelijk veroorzaakt. Door de onbewuste stress van het allergeen of voedingsstof af te halen kan het lichaam weer normaal reageren en omgaan met het allergeen of voedingsstof. De Amygdala is hierbij de sleutel om tot een oplossing te komen voor problematische allergieën waar veel mensen dagelijkse hinder van ondervinden.