Wat is Centering?

Het Centering systeem is één van de belangrijkste systemen in ons lichaam.

Ben je wel goed in evenwicht, zowel emotioneel, lichamelijk als energetisch?

Wanneer dit niet het geval is kan je erg veel energie kosten om na stressvolle situaties weer terug in je evenwicht te komen.

Als je gewoon gaat staan en ik tegen je aandruk moet je normaliter fysiek in je evenwicht blijven en op de plaats blijven staan. Mensen die niet goed gecenterd zijn raken door deze druk uit balans en gaan wankelen. De reden dat je niet goed in je centrum bent kan van Fysieke, Emotionele of Energetische aard zijn. Met het corrigeren van het Centering systeem kan ik ervoor zorgen dat jet lichaam zichzelf beter staande kan houden, en dat je dus ook letterlijk steviger in je schoenen staat.

Er zijn situaties waardoor je uit het lood geslagen wordt. Je wankelt en raakt uit balans. Je staat niet meer stevig met beide voeten op de grond. De Centering behandeling biedt technieken om je goed staande te houden in het leven!

Het Centering-systeem houdt zich bezig met de samenwerking en integratie van de verschillende delen waaruit ons lichaam bestaat. Het zorgt ervoor dat deze verschillende delen samen één geheel vormen; dat de boven- en onderkant van ons lichaam samenwerken zodat we ons staande kunnen houden.

Fysieke balans

Je voeten steunen op de grond, je benen op de voeten, je bekken op je benen, het bovenlichaam op je bekken, en jet hoofd weer op het bovenlichaam. Al deze delen moeten stevig met elkaar verbonden zijn, en toch flexibel genoeg om te kunnen bewegen.

Het Centering-systeem zorgt ervoor dat het lichaam zelf kan staan; dat je geen moeite hoeft te doen om je balans te houden. Op het moment dat het systeem niet goed functioneert, moeten de spieren veel harder werken om het lichaam overeind te houden. Er bouwt zich spanning op, de flexibiliteit vermindert, en de balans wordt minder.

Emotionele balans

In het verlengde hiervan ligt de emotionele balans. Het systeem dat ons lichaam overeind houdt en voor onze fysieke balans zorgt, is hetzelfde systeem dat er voor zorgt dat we stevig in onze schoenen staan. Het maakt het mogelijk om bij onszelf te blijven en trouw te blijven aan onze eigen ideeën in plaats van mee te gaan met die van anderen.

Als je Centering goed werkt, kunnen je voor jezelf staan, zonder steun nodig te hebben van anderen of zonder te buigen. Je bent zelfverzekerd en laat je niet van je stuk brengen.

Energetische balans

Zoals het Centering-systeem er fysiek voor zorgt dat het lichaam gebalanceerd en stabiel is, en zoals het er voor zorgt dat we stevig in onze schoenen staan, zo zorgt het er ook voor dat we onze eigen energie bij onszelf kunnen houden, en die van anderen bij de ander.

De Kinesioloog zorgt ervoor dat de “energetische kapstok”, waaraan ons lichaam is opgehangen, (weer) goed functioneert. Vervolgens worden alle delen van het lichaam gecontroleerd en geankerd, die een rol spelen bij het overeind houden van het lichaam: ribben, ademhalingsspieren, heupen, knieën, etc. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt door de Centering weer in werking gezet en zodat in het vervolg het lichaam ook onder stress blijft functioneren.