Celzouten 

Ik heb trainingen gevolgd bij het Instituut voor Celzouten. Ik adviseer Celzouten als een natuurlijke ondersteuning bij het herstel van het lichaam bij bepaalde klachten. (klik hier voor Instituut voor Celzouten)

Celzouten zijn minerale verbindingen zoals die van nature in ons lichaam voorkomen. Het zijn de fijnere weefsel functiemiddelen van lichaamsprocessen. Een deel van de mineralen die we bijv. via voeding binnen krijgen wordt in de natuurlijke spijs- en stofwisselingsprocessen zo vaak ‘verkleind’ dat inzet op cel niveau mogelijk wordt.

Celzout is de sleutel van de Cel

De Celzouten zou je kunnen zien als sleutels die nodig zijn om bijv. een proces te beginnen of in een bepaalde richting te laten plaatsvinden. Ze zijn een onmisbare schakel in de ontwikkeling, instandhouding en uitdrukkingsmogelijkheden van het menselijk lichaam.

De Celzouten volgens dr. Schüßler bevatten deze verkleinde minerale zouten zoals die van nature in en om de lichaamscellen voorkomen. De Celzouten zijn genoemd naar Dr. Schüßler die met deze specifieke minerale zouten in een lichaam-identieke vorm de Celzouttherapie ontwikkelde.

Bij ieder denkbaar proces in het menselijk lichaam zijn minerale zouten betrokken. Alle levende wezens zijn dan ook afhankelijk van een continue evenwichtige opname, inzet en uitscheiding van mineralen. Als er door omstandigheden minder opname of meer inzet en uitscheiding van minerale zouten is, kan daardoor een disbalans van beschikbare werk en bouwstoffen voor de lichaamsweefsels ontstaan.

Balansverstoring

Een balansverstoring kunnen we aan allerlei signalen herkennen zoals bijv. voortduren moe zijn; iets niet zo lang meer vol kunnen houden; moeilijker kunnen ontspannen; vaker gestrest; slechter gaan slapen; sneller van slag zijn; of bijvoorbeeld het steeds weer terugkeren van dezelfde klachten en ongemakken zijn vaak de eerste tekenen dat door een balansverstoring opladen en herstellen niet meer goed of volledig lukt.

De gevolgen van een ontstane disbalans in de mineraal huishouding gaan soms verder dan dat wat vanuit de zelfzorg ondersteund kan worden. Voor complexere en/of chronische klachten kunnen de Celzouten met een gerichte procesmatige begeleiding therapeutisch worden ingezet. Een Celzoutconsulent of een Celzouttherapeut is erin getraind vast te stellen welke specifieke Celzoutwerkingsgebieden ondersteuning behoeven met de Celzouten volgens Dr. Schüßler gedurende de verschillende fases van een herstelproces.

Welke klachten kunnen worden behandeld met de Celzouten?

De Celzouten kunnen ingezet worden bij acute klachten als hoofdpijn, koorts/verhoging, spierpijn en verkoudheid maar ook bij chronische klachten als hooikoorts, reuma of slaapproblemen, enz. Daarnaast kunnen ze ook ingezet worden bij emotionele problemen, zoals stress of meer specifieke problemen zoals gevoelens van onveiligheid, bindingsproblemen, conflicten, verdriet etc.

Waarom zou ik Celzouten gebruiken?

Bij ieder denkbaar proces in het menselijk lichaam zijn minerale zouten betrokken. Alle levende wezens zijn dan ook afhankelijk van een continue opname van mineralen. In een ideale situatie zal er in het lichaam een evenwicht zijn tussen opname, inzet en uitscheiding van minerale zouten. Als er door omstandigheden minder opname of meer inzet en uitscheiding van minerale zouten is, kan daardoor een disbalans van beschikbare werk- en bouwstoffen voor de lichaamsweefsels ontstaan.