Breuss massage

De Breuss massage dankt zijn naam aan Rudolf Breuß, een Heilpraktiker uit Oostenrijk. Het gaat om een massage van de rug, waarbij het gebied rondom de wervelkolom wordt gemasseerd met Johannesolie (St. Janskruidolie).  Er worden grepen gebruikt die gericht zijn op het rekken van de wervelkolom zodat de tussenwervelschijven meer ruimte krijgen en de kans krijgen tot herstel.

De Breuss massage wordt zacht, rustig en met relatief weinig druk uitgevoerd en geeft hierdoor al vrij snel een diepe ontspanning. In het tweede deel (energetisch) wordt gewerkt met vloeipapier. Hierdoor wordt de olie goed opgenomen in de huid en het ontspannende en herstellende effect versterkt.

Deze massage is een op zichzelf staande massage en kan daarnaast prima worden toegepast voorafgaand aan of volgend op een Dorn behandeling. Bij cliënten met bijv. ernstige osteoporose kan de Breuß massage worden ingezet in plaats van een Dorn behandeling.

Cupping

Cupping massage

Cupping is een behandelmethode waarbij ik gebruik maakt van holle glazen bollen. In deze bollen wordt een vacuüm gecreëerd en op de huid geplaatst zodat deze de huid strak zuigen. Het effect hiervan is een betere doorbloeding, zowel in de diepere lagen als in de oppervlakkige lagen van de huid.

Cupping glaasjes met vacuum

Vastzittende spieren schouders en nek etc.
Cupping wordt gebruikt bij vastzittende schouders welke bijvoorbeeld door langdurig en vaak in één houding te werken wordt veroorzaakt. Cupping is heel heilzaam en werkzaam. Het bewerkstelligt een behoorlijke betere doorbloeding van de huid en een goede spieren versoepeling in korte tijd. Cupping geeft hier betere resultaten dan massage.

Hart bloed stase
Een gekend fenomeen in de Chinese Geneeskunde is stase bloed in het Hart, gepaard gaande met pijn en drukkend gevoel op borstkas met uitstraling naar armen, rug, schouders, paarsige lippen, kortademigheid en hartkloppingen. Cupping op de boven rug, op acupunctuurpunten die effect op de energie van het hart hebben, is dan heel effectief en geeft direct verlichting.