Kinesiologie

Kinesiologie betekent letterlijk ‘bewegingsleer’. Het is een holistische methode die de mens in zijn totaliteit benadert. Lichaam en Geest zijn een geheel en kunnen niet los van elkaar worden gezien.

Door middel van spiertesten, waarbij de kinesioloog zachte druk op verschillende spieren uitoefent, worden onbalansen zichtbaar. Deze methode werkt met het stress-reflexmechanisme van het autonome (onbewuste) zenuwstelsel. (klik hier voor meer uitleg)

Zelfhelend vermogen

Je lichaam is ontworpen om zelfhelend te zijn. Echter, door verschillende oorzaken – stress, geblokkeerde emoties, een verkeerde houding, slechte voedingsgewoonten, etc. – kan je energiehuishouding flink uit balans raken. Er wordt dan meer energie verbruikt dan dat je kunt aanvullen en dat kan leiden tot allerlei klachten.

Kinesiologen werken vanuit een holistische basis-driehoek als gezondheidsmodel waarin de:

Structuur (lichaam), Bio-chemie (o.a. voeding) en Psyche (geest) als pijlers in een driehoek met elkaar verbonden zijn.

Deze pijlers of zijden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dienen samen in evenwicht en in balans te zijn.

Zo kan bijvoorbeeld lage rugpijn voortkomen uit een slecht werkende darm. Of kunnen emotionele spanningen zorgen voor verkramping van de nekspieren en zo hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken.

Correctietechnieken

Kinesiologie maakt gebruik van informatie uit de acupunctuur, chiropraxie en voedingsleer. Het zelfgenezend vermogen van je lichaam wordt gestimuleerd door te werken met stressreductie technieken in relatie tot emoties, aanpassingen in het voedingspatroon en specifieke fysieke oefeningen. Ook wordt gewerkt met o.a. (wervel-) reflexpunten, acupressuurpunten, meridianen en chakra’s. Daarnaast gebruik ik als Kinesioloog al de mij extra beschikbare Methodes en Technieken als ondersteuning tijdens mijn kinologische behandeling(en).

Ga met je klacht altijd eerst naar je huisarts of medisch specialist daarna kan ik op een andere alternatieve en holistische manier onderzoeken of ik je kan helpen van je klachten af te komen.