Henk Franke
Erkend register Kinesioloog Bachelor - HS

Ik ben Henk Franke en woon in Vasse een prachtig dorp de parel van Twente. Als Erkend register Kinesioloog heb ik een eigen Praktijk voor Kinesiologie en Natuurgeneeskunde  “de Heel Stee” . Kinesiologie is een krachtige methode om de algehele welzijn van de mens te verbeteren. Waarom ben ik begonnen met het vak Kinesiologie?

In 2003 belande ik na een periode met langdurige stress met ernstige gezondheidsproblemen in het ziekenhuis waar ik fysiek weer werd opgelapt. Uit het ziekenhuis ontslagen met een trommeltje vol medicijnen, hartkloppingen, slaapproblemen, angsten en absoluut niet meer lekker in mijn vel zittend. In de reguliere zorg was ik uitbehandeld en weer gezond verklaard. Ik merkte echter dat ik na een jaar nog dezelfde problemen bleef houden en er in het reguliere circuit niet verder mee kwam. Door mijn horizon te verbreden van reguliere naar alternatieve geneeswijzen kwam in aanraking met kinesiologie. De behandelingen van de Kinesioloog zorgden ervoor dat al mijn ontstane problemen inzichtelijk werden en snel verbeterden. Mijn interesse was gewekt! Kinesiologie liet mij niet meer los, ik wilde er alles van weten…..

Ik heb me sindsdien grondig verdiept in de reguliere en alternatieve geneeswijzen. De Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) is een geneeswijze die al duizenden jaren bestaat. Het is een wijze van genezen waarbij de mens als geheel wordt gezien. Er wordt vanuit gegaan dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Zo kunnen er psychosomatische klachten ontstaan, maar ook omgekeerd, somatische (lichamelijke) – psychische klachten. Ik ben gerichte opleidingen gaan volgen o.a. de Touch for Health, bij de TOPKI, etc. Het is te veel om op te noemen.

Uiteindelijk ben ik de HBO Bachelor studie gestart aan de Nederlandse School voor Kinesiologie, de NSK in Rhenen. Hier ben ik afgestudeerd als Erkend register Kinesioloog.

In 2018 ben ik officieel gestart met mijn praktijk “de Heel Stee” Praktijk voor Kinesiologie en Natuurgeneeskunde. Het geeft me voldoening om mensen te kunnen helpen met hun lichamelijke en psychische problemen en met het verbeteren van hun gezondheid!

Elke dag ben ik aangenaam verrast hoe effectief de behandelingen zijn en wat er allemaal mogelijk is met Kinesiologie.

Mijn Kinesiologische behandelingen worden aanvullend vergoed (zoals bijv. Fysiotherapie) door uw Zorgverzekeraar 

Henk Franke

HENK FRANKE
Erkend Register Kinesioloog BHS
Uitleg Touch for Health
Uitleg Touch for Health

Wat is Touch for Health?

Je lichaam kan veel zelf oplossen. Het heeft een natuurlijk zelfhelend vermogen. Maar door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die dat vermogen verzwakken. Je hebt meer kans op klachten, zoals een pijnlijke nek, eczeem of slaapproblemen. Of je wordt ziek. Touch for Health helpt je om je lichaam het weer zelf te laten doen.

Bekijk het filmpje voor meer uitleg!

Werkwijze van de Heel Stee

Gezond-zijn betekent in balans zijn. Het zelf herstellend vermogen werkt dan optimaal. In mijn praktijk “De Heel Stee” werk ik met specialistische kinesiologie als specifieke vorm van Natuur­geneeskunde aan gezondheidsproblemen in de meest ruime zin. Bij mensen is ieder gezondheidsprobleem uniek.

Ik werk conform de eisen van mijn Beroepsvereniging de BvK en de overkoepelende organisaties waar ik lid van ben. Als Therapeut sta ik korte of langere tijd naast iemand en help door het verbeteren de voeding, het zelfvertrouwen, de werkomstandigheden, gevolgen van eventuele vaccinatieschade en leefomstandigheden. Met specialistische Kinesiologie en verschillende Methodes en Technieken die ik tot mijn beschikking heb spoor ik in het lijf van mijn client de belemmeringen op die zijn gezondheid in de weg staan.

Specialistische Kinesiologie is een methode waarbij de Kinesioloog door middel van specifieke manuele spiertesten in combinatie met het stellen van vragen aan het bewuste en onbewuste geheugen van de client, antwoorden kan vinden over de oorzaak en aanpak van gezondheidsproblemen. Alles gericht op het zelf herstellend vermogen van de mens.

Ik maak daarbij ter ondersteuning ook gebruik van een scala aan extra Methodes en Technieken uit de Westerse reguliere geneeswijzen gecombineerd met de kennis van de Oosterse geneeswijzen. Ik test de voeding uit, geef voedingsadviezen, test uit of er voedingssupplementen nodig zijn etc. Verkeerde of onvolledige voeding is een vaak een oorzaak van vele gezondheidsproblemen. Kinesiologie is een prachtige methode om alle puzzelstukjes van onze gezondheidsproblemen op een natuurlijke wijze weer op de juiste plek te krijgen..

Voordelen

  • Kom in balans
  • Maak optimaal gebruik van voeding
  • Krijg (weer) zelfvertrouwen
  • Verbeter de werkomstandigheden
  • Oplossen van vage klachten
  • Leef en voedingsadviezen